Anmelden
⎕ ⍆
X

Запись #362495

Cобаки
! #362495   2019-10-27 21:05
-

10 помилкових фактів про собак, в які ми всі віримо


Розуміння унікальних, а іноді і дивних особливостей поведінки собак грає велику роль в нашій здатності доглядати за ними правильно. Однак часом речі, які ми читали або чули про собак, є не зовсім вірними. У даній публікації представлені десять найпоширеніших міфів про кращого друга людини, в які вірять більшість з нас.

1. Собаки не розрізняють кольори

Вам, напевно, не раз доводилося чути в своєму житті про те, що собаки - дальтоніки, тобто вони бачать світ в чорно-білих кольорах. Насправді це міф. І хоча зір собак відрізняється від нашого, вони все одно здатні розрізняти деякі кольори. До них відносяться жовтий, синій і фіолетовий. Це означає, що кольори, які доступні людському зору - такі як червоний, зелений і оранжевий - собаки бачити не можуть.

У сітківці очей людей і собак є фоторецептори, які діляться на колбочки і палички. Однак ми розрізняємо кольори завдяки наявності невеликого поглиблення в сітківці, яке дозволяє нам бачити чіткі деталі. У собак такої особливості немає.

Проте, вони мають деякі візуальні переваги. У сітківці очей собак є більше паличок (фоторецептори, що відповідають за нічний зір). Це дозволяє їм краще бачити в умовах низької освітленості.
2. Якщо собаки виляють хвостом, значить, вони задоволені

Це твердження не є абсолютною брехнею. Коли собака виляє хвостом, це дійсно може бути показником того, що вона щаслива і задоволена. Однак це не завжди так. Людина висловлює емоції за допомогою міміки, собаки ж роблять це за допомогою хвоста.

Основна функція собачого хвоста - спілкування. Знання того, на що вказують різні рухи хвоста Вашого улюбленця, може допомогти Вам краще зрозуміти його. Деякі з них є досить очевидними. Наприклад, підібганий хвіст означає, що Ваш вихованець чогось боїться.

А як щодо виляння?

Якщо собака хоче висловити щастя, вона буде виляти не тільки хвостом, але і всією задньою частиною свого тіла. Піднятий вгору хвіст, яким собака повільно виляє з боку в бік, означає, що тварина насторожилася. У такому випадку Вам краще не підходити до нього близько.

Якщо хвіст опущений, і собака ним швидко виляє, можна припустити, що вона збирається бігти або битися (в залежності від ситуації).
3. Чим більше собака, тим довше вона живе



В даному випадку вірно якраз протилежне. Середня тривалість життя собак дрібних порід, таких як чихуахуа і такса, становить 14-15 років. Собаки більших порід (наприклад, аляскинський маламут) зазвичай живуть 8-10 років. Середня тривалість життя собак таких як сенбернарів, які відрізняються величезними розмірами, становить всього 5-8 років.

Цей дивний міф з'явився завдяки загальній закономірності, згідно з яким чим більше тварина, тим довше вона живе. Найменший в світі ссавець, свиноносий кажан, має середню тривалість життя 5-10 років, в той час як найбільший ссавець на планеті, синій кит, живе 80-90 років.

Вчені говорять, що вся справа - в використанні енергії. Клітини тіла великих ссавців функціонують повільніше і ефективніше, а значить, служать довше. Так чому ж дана закономірність не працює для собак?

Великі собаки швидко ростуть в перший рік свого життя. Данські доги (найбільша порода собак) розвиваються в п'ять разів швидше, ніж люди. Зважаючи на такий посилений темп зростання, собаки великих порід прискорено старіють.
4. Собаки не бачать зображення на телевізорах з плоским екраном

Прийнято вважати, що собаки не здатні сприймати зображення на телевізорі з плоским екраном через особливості свого зору. Однак насправді це не зовсім так.

Телевізори з електронно-променевими трубками (старі моделі) створюють зображення зі швидкістю приблизно 24 кадрів в секунду. Це пов'язано з особливостями нашого зору. Кількість кадрів, які нам потрібно побачити за одну секунду, щоб сприйняти фільм як безперервний потік зображень приблизно 16-20.

У собак дана частота значно вище і становить близько 40-80 кадрів в секунду. Коли вони дивляться телевізор з електронно-променевими трубками, то бачать на екрані лише мерехтіння. Але як щодо сучасних телевізорів?

Твердження, що собаки не бачать зображення на телевізорах з плоским екраном, є брехнею, оскільки вони, в порівнянні зі старими моделями, за одну секунду відтворюють набагато більшу кількість кадрів. Більш того, існують незаперечні докази того, що собаки реагують на зображення, що мелькають на екранах плазмових телевізорів. Це означає, що вони здатні що-небудь бачити.
5. Ви повинні розбудити собаку, якщо Вам здається, що їй сниться кошмар

Питання «Чи сняться собакам сни?» До сих пір залишається спірним. Однак багато хто схиляється до позитивної відповіді. У собак спостерігається фаза швидкого сну, яка у нас, людей, супроводжується сновидіннями.

Сни також пов'язані з процесом відкладання спогадів, здатність, яка є у собак, судячи за наявними доказам. Так що щодо кошмарів? Для початку, ми не можемо бути на 100 відсотків упевнені в тому, що собакам дійсно сняться кошмари, адже ми не знаємо, чи бачать они сни взагалі.

Коли собаки скиглять і смикаються уві сні, багато людей не можуть залишатися осторонь. Як правило, вони вирішують просто розбудити своїх вихованців.

Однак для чотириногих друзів це може обернутися стресом і серйозними проблемами зі здоров'ям. Так само як і люди, собаки потребують певної кількості глибокого сну, щоб мати гарне психічне здоров'я і нормально розвиватися.

Собаки зазвичай сплять по 14-16 годин на день, проте частка глибокого сну досить мала. Коли вихованець бачить кошмари, як Вам здається, це, швидше за все, і є важлива фаза глибокого сну.
6. Якщо ніс у собаки мокрий, значить, вона здорова

Насправді собака з теплим, сухим носом може бути такою ж здоровою, як і та, чий ніс холодний і мокрий. Температура і вологість собачого носа щоразу змінюється. Це може бути пов'язано з недавньою активністю, умовами навколишнього середовища та іншими факторами і не є надійним показником стану здоров'я Вашого вихованця.

Якщо Ви помітили, що у Вашої собаки сухий ніс, не хвилюйтеся. Швидше за все, вона просто ніжилася на сонечку. А в яких випадках варто хвилюватися про здоров'я свого вихованця? Зазвичай проблеми проявляються у відсутності у собаки апетиту або зміні поведінки.
7. Бекон не зашкодить собаці

Всі знають, що собакам не можна давати шоколад, проте більшість людей навіть не підозрюють про те, що багато інших продуктів, якими харчується людина, також можуть нашкодити нашим чотириногим друзям.

Найбільш шокуючим з них є бекон, яким ми любимо іноді побалувати своїх вихованців. Зрештою, бекон - це м'ясо, а м'ясо є невід'ємною частиною собачого раціону.

Однак насправді бекон дуже шкідливий для собак і може привести до довгострокових проблем зі здоров'ям. Величезна кількість жиру, що міститься в беконі, здатна привести до запалення підшлункової залози - панкреатиту. Підшлункова залоза відповідає за вивільнення травних ферментів, завдяки яким організм здатний правильно засвоювати і перетравлювати їжу.
8. Англійські бульдоги мають приплющену морду через помилки, допущеної під час виведення цієї породи
бульдог

Кремезний, широкоплечий і потужний англійський бульдог, мабуть, є однією з найбільш впізнаваних порід собак у світі. Він асоціюється з культовими британськими діячами, найбільш знаменитим з яких вважається Уїнстон Черчілль.

Англійські бульдоги, незважаючи на свою популярність, мають дуже довгий список проблем зі здоров'ям, у порівнянні з іншими собаками. Однією з найпоширеніших є брахицефальний синдром. Дане захворювання переважно зустрічається у собак з короткими шиями і звуженими ніздрями. Вони постійно фиркають, сопуть і хропуть, намагаючись вдихнути повітря.

За іронією долі, англійських бульдогів виводили з плоскатою мордою для того, щоб поліпшити їхнє дихання. Спочатку це були бійцівські собаки, яких залучали для цькування биків.

Пізніше в багатьох регіонах Англії були прийняті закони, згідно з якими перед забоєм бик неодмінно повинен бути укушений, оскільки вважалося, що це розріджує кров тварини і робило його м'ясо м'яким і ніжним.

Короткий, плоский череп англійського бульдога насправді дозволяв йому дихати під час цькування биків. Так що, англійські бульдоги мають приплющену морду зовсім не через помилку, допущену під час виведення цієї породи. Це було зроблено свідомо і навмисно.
9. Собакам подобається, коли їх обіймають

Щоб Ви знали, собаки не розглядають обійми як прояв любові і ніжності, як це робимо ми, люди. Вони вважають даний жест демонстрацією домінування, тому починають тривожитися, коли ми їх обіймаємо.

Однак це вірно не для всіх собак. Те, як Ваш пес сприйме обійми, залежить також від його характеру. Якщо собака стискається, закриває рот і облизує губи, то це явна ознака того, що Ваша дія її бентежить. Вона не розуміє, чим викликане таке поведінка по відношенню до неї.

10. Собаки їдять траву, коли вони хворі

Більшість людей вважають, що собаки їдять траву, коли вони чимось хворіють. Насправді це не так.

Іноді наші чотириногі друзі можуть їсти траву через стан, відомий як пікацизм. Він змушує тварин відчувати тягу до того, що містить поживні речовини і мікроелементи, яких їм не вистачає. Пікацизм також може виникнути в результаті нудьги, через що Ваша собака почне вживати в їжу дивні речі, наприклад, відлущуючуся фарбу.

Крім того, собаки можуть їсти траву з територіальних факторів або просто тому, що їм подобається її смак. Так чи інакше, ідея про те, що собаки їдять траву, коли чимось хворіють, є помилкою.

Gefällt mir + 9     5
anikina 54  2019-10-27 21:39 + 2
Very interesting!!! good solnce
Vovka3 19  2019-10-27 21:54 + 3
Thank you! Interesting!!!starstarstarstarstar
Winston Churchill was often posing for pictures with the bulldog, as most of the British dogs of this breed were associated with stability and confidence in the future. At home the Prime Minister lived only cats and a poodle.
SPOILER
-
NATAKAPA 55 Solver Rank  2019-10-28 01:30 + 2
Very interesting! porukamvverhaplodcvetysobakasobakasobaka
Lena2020 48  2019-10-28 06:28 + 1
Interesting, thank youcvety
Kyiv 34  2019-10-28 21:43 + 1
Please!
#361034
@Kyiv
Майже різдвяна історія В громаді власників собак всі...
🗓️ 2019-10-23 👍 12 ✍️5
#361033
@Kyiv
Чупакабрик та Оленка В середині січня цього року...
🗓️ 2019-10-23 👍 11 ✍️5
#361027
@Kyiv
Придворна кицька Японія, 10 століття
🗓️ 2019-10-23 👍 12 ✍️3
#593874
@vova23rus
разрушен дом
🗓️ 2023-07-12 👍 6 ✍️9
#357926
@Kyiv
Було це, мабуть, років 8-10 назад...
🗓️ 2019-10-11 👍 10 ✍️6
#361040
@Kyiv
Чупакабрик та Оленка В середині січня цього року...
🗓️ 2019-10-23 👍 10 ✍️4
Wenn Sie eine ungenaue oder fehlerhafte Übersetzung der Elemente der Website-Benutzeroberfläche gefunden haben, teilen Sie uns dies bitte mit: @GrandGames
#608774
@GrandGames
Открыт новый раздел головоломок...
🗓️ 👍 20 ✍️14
#608486
@GrandGames
Открыт новый раздел Ежедневные головоломки : https...
🗓️ 👍 16 ✍️6
#607326
@Vovka.
Свершилось и мне Артефакт в Ежедневном призе пришёл!
🗓️ 👍 13 ✍️10
:)
Minimiertes Fenster wiederherstellen
Close